Operatori de căutare Google
Folosim Google în fiecare zi pentru orice sau aproape orice. Dar ați avut vreodată acel moment în care, indiferent de fraza pe care o introduceți în caseta de căutare, nu puteți obține ceea ce căutați? Dacă răspunsul vostru este da, poate aveți nevoie de câteva sfaturi despre cum să căutați.
Așadar, vă oferim câteva sfaturi de căutare Google pentru a vă ajuta să găsiți orice pe web.
Operatorul Minus (-) pentru a exclude un termen din rezultat. Exemplu: Robbie -Williams
Utilizați operatorul – pentru a exclude ca termenul ”Williams” să nu apară în rezultat. Acest lucru este util în special pentru termenii utilizați în cultura pop.
În exemplul meu, dacă căutați ”Robbie” fără operatorul minus, veți găsi probabil articole doar despre Robbie Williams.
Operatorul Plus (+) pentru a include un termen în rezultat. Exemplu: superman + batman + catwoman
De asemenea, puteți utiliza un semn + dacă doriți ca rezultatul să includă un alt termen.
Indicatori de cotare pentru potrivirea exactă. Exemplu: ” Cioran în Franța”
Dacă termenul de căutare este alcătuit din mai mult de un cuvânt, este posibil ca rezultatele să nu fie corecte, deoarece motorul de căutare returnează rezultatele în care termenii apar separat. Deci, utilizați ghilimele pentru a obține rezultate cu matematica exactă.
OR pentru a combina căutările. Exemplu: mulan OR pocahontas
Utilizați OR (dar cu majuscule) atunci când doriți să combinați interogările de căutare. Acest lucru este util într-o situație în care căutați doi termeni care sunt de natură similară.
Wildcard – utilizați un asterisc (*) pentru a se potrivi cu orice cuvânt. Exemplu: madonna * plange * scena
Folosiți acest lucru când vreți să tratați termenul vizat ca o temă și rezultatul trebuie să includă tot ce vine cu el.
Căutați site-ul folosind site-ul: “siteurl” Exemplu: iphone 4 site:apple.com
Când trebuie să căutați pe un site, însă propria funcție de căutare este ineficientă, luați în considerare utilizarea Google în locul acestuia.
Două puncte între numere pentru a obține un rezultat între aceste numere.
Exemplu: în loc să scrieți “din 1994 până în 2001”, puteți să îl înlocuiți cu două puncte, cum ar fi “1994..2001” și veți obține rezultate între aceste numere.Intitle: căutați numai în titlul paginii. Utilizați acest operator pentru a căuta în mod specific în titlu și utilizați citate atunci când termenul dvs. este alcătuit din mai mult de un cuvânt.
Allintitle: căutați numai în titlul paginii utilizând toți termenii. Utilizați acest operator pentru a căuta în mod specific în titlu, dar folosind toate cuvintele din termenul de căutare.
Intext: căutați numai în corpul unei pagini. Utilizați acest operator pentru a căuta în mod specific în corpul paginii și utilizați citate atunci când termenul este alcătuit din mai mult de un cuvânt.
Allitext: căutați numai în corpul unei pagini utilizând toți termenii. Utilizați acest operator pentru a căuta în mod specific în corpul paginii, dar folosind toate cuvintele din termenul de căutare.
Filetype: căutați un anumit tip de fișier pentru un termen. În timp ce căutăm termeni mai tehnici sau mai scholastici, rezultatele căutării care declanșează o descărcare în format PDF sunt deseori când sunt făcute clicuri. Operatorul Filetype poate fi utilizat pentru a specifica tipul de fișier pe care doriți să evitați o astfel de problemă.
Related: pentru a descoperi site-uri similare sau căutare înrudită. Exemplu: related:travel.com
Utilizați această opțiune pentru a căuta site-uri similare pentru site-ul dorit. Funcționează numai pe site-uri mai mari.
Comenteaza